nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Carrière in de agrofood

7 redenen waarom een carrière in de agrofood de beste keus is

17-09-2018| Wie een nieuwe uitdaging zoekt, doet er goed aan de kansen in de agrofood business (verder) te onderzoeken. Volgens Managing Partner Albert-Mark Nagel van Nomilk2day Recruitment & Executive Search is het een geweldig mooie sector om in te werken èn om in door te groeien. En daarvoor heeft hij 7 redenen.

#1. Motor van de Nederlandse economie
De Nederlandse agrofood sector is de grootste economische sector in Nederland en 1 van de 9 topsectoren. Dé drijvende kracht van de economie en werkgelegenheid. De enorme productiviteit stelt ons in staat de tweede exporteur van de wereld te zijn. Dat betekent werken in een financieel gezonde sector. Pluspunt is dat je ook een maatschappelijk belang dient, namelijk gezond en veilig voedsel. Dat alles biedt kansen voor de werkgelegenheid; de vraag naar hoogopgeleide vakspecialisten neemt alleen maar toe.

#2. Uitblinker in innovativiteit
Slimmer, schoner, duurzamer, sneller, efficiënter….De innovatiesnelheid in de landbouw en voeding verloopt snel en maakt ons toonaangevend in de wereld. Ook spelen Nederlandse bedrijven een leidende rol bij de grootste biotechnologiedeals in Europa. En dat is aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders. Het groeiende ontwikkelportfolio en de drive om het als business steeds weer beter te willen doen, zorgen ervoor dat je werk inhoudelijk altijd blijft boeien.

#3. Er gebeurt altijd wat
De agrofoodmarkt is continu in beweging. De sector past zich voortdurend aan de nieuwste eisen van overheden, maatschappij én de wensen van consumenten aan. Door die dynamiek moet je als professional dan ook in staat zijn je visie continu bij te stellen aan de veranderende omstandigheden. Het volgen van de actualiteit en daar weer zo snel mogelijk op reageren, geven niet alleen afwisseling en voldoening in je werk, je blijft zelf ook groeien.

#4. Internationale vibe
De mondiale nummer 2 exportpositie en een sterk staaltje innovatiekracht maken de Nederlandse agrofoodbusiness een echte wereldbusiness. Of je nu in de tuinbouw, akkerbouw of veehouderij zit, je staat op de een of andere manier in contact met het buitenland. Met internationale collega’s, klanten, afnemers, overheden of onderzoeksinstituten. Dat houdt je werk uitdagend en interessant.

#5. Iedereen kent elkaar
Ook al wissel je van baan; je komt elkaar altijd weer tegen en er is altijd wat om over te praten. Is het niet over het weer, dan is het wel over de slechte dan wel hoge prijzen. Het maakt geen verschil of je nu bij een kleinere speler werkt of bij een multinational, het netwerk dat je opbouwt is robuust en voor altijd.

#6. Hoge mate van verbondenheid
Je collega’s voelen zich betrokken bij de sector. Omdat zij feeling met de sector hebben, weten ze van oorzaak en gevolg, en kunnen ze dat ook duiden. Dat is niet alleen verhelderend voor jezelf, je voelt je ook meer verbonden met je collega’s als je dat kunt delen met elkaar.

#7. Onbegrensde carrièrekansen
De koppositie van de sector, leidt simpelweg tot meer carrièrekansen. De mogelijkheden om een mooie carrière op te bouwen zijn groot. Veel werkenden in de agribusiness maken om de paar jaar een nieuwe stap (omhoog). Dat kan intern zijn, maar ook bij een andere werkgever. Meer verantwoordelijkheid, nieuwe markten, andere afzetgebieden, overheid of onderzoek….wat jij wil. Keuze te over. Zeker nu.

Al met al is de agrofood terecht een topsector! Een business waar hoger opgeleiden graag (willen) werken. Nomilk2day is gespecialiseerd in de recruitment & executive search van professionals, managers en directeuren op bachelor- en masterniveau met meerdere jaren succesvolle werkervaring. Kijk op Nomilk2day.nl welke kansen wij voor jou hebben of volg ons op LinkedIn