nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

December beste periode om nieuwe baan te scoren

Laat geen kansen liggen!

07-12-2018 | December is niet alleen de maand van pepernoten en kerstborrels, maar ook het beste tijdstip om een nieuwe baan te scoren. Wij geven je de 5 belangrijkste redenen.
 

#1. Meer vacatures
In de december zijn er volgens het Amerikaanse Careerbuilder 9 procent meer vacatures dan in de rest van het jaar. Reden voor deze toename is dat eind van het jaar de budgetten en plannen voor het nieuwe jaar rond zijn en werkgevers weten hoeveel fte erbij kan.

#2. Meer netwerkgelegenheden
Met alle kerstborrels is december het ideale netwerkseizoen. Er zijn gewoon meer gelegenheden om te netwerken; daar ontmoet je nieuwe mensen en het is het ideale moment om op ongedwongen wijze oude contacten aan te halen.

#3. Budgetten afgetikt
Op 31 december eindigt het fiscale jaar en vacatures die dat jaar niet zijn ingevuld, worden misschien in het nieuwe jaar niet nog een keer goedgekeurd. Managers zijn dus geneigd hun openstaande vacatures voor 31 december in te vullen.

#4. Plannen voor 2019 rond
In de laatste weken van 2018 zijn de plannen voor 2019 al rondgekomen en is het duidelijk of er nieuw talent nodig is om de doelen te realiseren. December is dan hét perfecte moment om te laten weten aan HR-managers en recruiters dat jij in de markt bent.

#5. Concurrentie is klein
Werkzoekenden zetten hun zoektocht in december vaak on hold. De meeste sollicitaties worden op de eerste werkdag van het nieuwe jaar verstuurd. Terwijl de banen er al in december zijn. Zorg dus dat je dan al bij een potentiële nieuwe werkgever aan tafel zit! Voor veel concurrentie hoef je niet te vrezen.

Wil jij ook geen kansen laten lopen?
Kijk dan op onze site naar passende vacatures. Onlangs zijn er weer een paar prachtige posities toegevoegd. Je kunt ons natuurlijk ook laten weten dat je in de markt bent. Stuur dan een open sollicitatie. Je krijgt altijd reactie.