nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Maak jezelf nuttig

De scholen zijn al gesloten, kantoren lopen steeds verder leeg en de bouwvak start binnen de kortste keren. De taken die je nog had liggen, heb je waarschijnlijk al overgedragen. Je wacht tot het allerlaatste moment met het instellen van je e-mailhandtekening, of je zet hem stiekem misschien iets vroeger aan. Dan is de tijd daar: de vakantie begint.

Make it happen

Van de 17 miljoen mensen die in Nederland wonen, gaan er 12,7 op vakantie. Die andere 5 miljoen blijven gewoon thuis. Wat doe je eigenlijk als thuisblijver? Ben je toch een van die 12 miljoen die weg gaat? Hoe kom je dan de dode uurtjes door? De momenten dat je even tussen strand en pannenkoekenschip valt? Makkelijk! Maak jezelf nuttig. Er blijft altijd wel iets liggen, wat je eigenlijk al lang wil oppakken. Grijp nu die kans en make it happen.

Zo maakt verveling geen kans

Begin klein: update je LinkedIn profiel. Klopt alle informatie nog? Kan je nog iets aan je profiel toevoegen, waar je eerder nog niet aan gedacht had? Een project, vrijwilligerswerk, een leerzame ervaring van de afgelopen tijd? Heb je een opstapje nodig? Hou dan onze pagina in de gaten. Volgende week schrijven we over de do’s en don’ts van LinkedIn, door de ogen van een recruiter.

Pak het dan wat groter aan. De nummer 1 tip om vakantieverveling tegen te gaan is; lees een goed boek. Er zit een kern van waarheid in dit standaard antwoord. Het ligt er alleen aan wélk boek je gaat lezen. De nieuwe Suzanne Vermeer kan enorm spannend zijn, maar misschien nog wel waardevoller is het boek: Start with why van Simon Sinek. Neem de tijd om te reflecteren. Zodat je na de vakantie een frisse blik op alles om je heen hebt.

Laat je creatieve geest los. Kijk eens bewust naar je online uitstraling. Wat zet je op Social Media? Hoe ziet je profielfoto eruit? En wat kan je eraan doen om het nog beter te maken? Verdiep je in de mogelijkheden die Social Media te bieden hebben. Wat mis je eigenlijk?

En laatste maar zeker niet het minste: leer ontspannen. Nu heb je er de tijd voor. Nu kan je ontdekken wat jou helpt ontspannen. Yoga, mindfulness of een goed boek. Ga op ontdekkingsreis naar jouw ultieme rustmoment. Echt waardevol voor als je daarna weer het drukke leven in gaat.