nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Tijd over? Lees een goed boek!

Heb je deze zomer tijd over? Maak jezelf nuttig! In deze serie van 4 blogs, geven we jou de beste tips om jezelf nuttig te maken. Deze week: Ontwikkel je eigen kwaliteiten!

In de zomer is het voor veel mensen tijd voor zelfreflectie. Je hebt de tijd om even stil te staan bij de dagelijkse dingen die normaal gesproken heel vanzelfsprekend zijn. Opeens is het niet meer zo vanzelfsprekend, je raakt uit je dagelijkse ritme. Misschien wel hét moment om een ander ritme op te pakken als het daar weer tijd voor is.

Jezelf veranderen

Bijna iedereen wil wel iets aan zichzelf veranderen. Eigenschappen in je privéleven, maar ook dingen waar je je schuldig aan maakt in je zakelijke leven.

Wat wil je precies aan jezelf veranderen? De hoeveelheid energie die je ergens in steekt? De manier waarop je jezelf presenteert? De wijze waarop je relaties aan gaat? Als je dat weet, heb je al een goede basis. Een goed begin is het halve werk.

Een stukje reflectie kan je op meer manieren waar maken dan het lezen van een waardevol boek. Denk ook aan podcasts en cursussen via sociale media.

Soulfood of gewoon een waardevol boek

Managementboeken zijn er genoeg. Even geen concentratie voor lastige onderwerpen? Leg je mobiel weg en ga eens op een andere plek zitten. Gun jezelf een moment om in het boek te komen.

Wel behoefte aan een waardevol boek, maar niet altijd in de gelegenheid? Natuurlijk wel! Luisterboeken worden steeds populairder. En die kan je in de auto of op de fiets aanzetten, zet het geluid niet te hard, want je moet wel bewust blijven van je omgeving. Ook tijdens het doen van de (af)was, kan je een goed boek luisteren. Ideaal voor op de camping.

Tip voor een goed boek? The Golden Circle geschreven door Simon Sinek.

Podcast to go

Een beetje zoals luisterboeken, maar toch heel anders. Ook voor onderweg of voor de praktische klusjes, maar met meer interactie en actueler. Boeken kunnen verouderd raken, terwijl podcasts inspelen op het hier en nu.

Weet je niet waar je moet zoeken? Kijk eens op Spotify of ITunes. Daar wordt het perfect voor je weggezet in categorieën.

Tip voor een goede podcast? Master your mindset van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman, te vinden op Spotify.

Social Media

Persoonlijke groei wordt steeds toegankelijker. Via LinkedIn, Instagram en zelfs Facebook delen coaches hun wijsheden op hele diverse manieren. Een masterclass kan je volgen via Instagram Stories en advies wordt uitgedeeld in de comments van LinkedIn posts.

Charlotte van ’t Wout geeft bijvoorbeeld cursussen via Instagram. Die kan je volgen, waar je ook bent.

 

Welke kwaliteiten ga jij ontwikkelen? Welk ritme pak jij op na de vakantie? It’s up to you.

Wil jij jouw ritme doorbreken en ben je toe aan een nieuwe functie? Neem contact op met een van onze consultants via 038-2020190 of klik hier.