nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Tijd over? Verbeter je online uitstraling!

Heb je deze zomer tijd over? Maak jezelf nuttig! In deze serie van 4 blogs, geven we jou de beste tips om jezelf nuttig te maken. Deze week: Wat is jouw Digitail Trail?

Wat zegt jouw online uitstraling? Welk digitaal spoor laat je achter? Voor generatie Z zijn deze vragen misschien wel zo vanzelfsprekend dat zij er niet meer bij stil staan. Zij zijn bewust van de content die zij online plaatsen of zijn hier bewust niet meer mee bezig. Maar even teruggrijpen en de belangrijkste tips op een rij zetten is voor niemand een overbodige luxe.

Werkgevers niet op Social Media?

 

Sinds 2018 mogen werkgevers sollicitanten en werknemers niet meer screenen via Social Media. Je baas mag eigenlijk niet meer opzoeken naar welke feestjes jij bent geweest dit weekend, want volgens de AVG wet is dit een inbreuk op je privacy. Ook al geef je hier toestemming voor.

Maar bij LinkedIn ligt dit anders. Daar is al een stuk meer geoorloofd. Kijk bijvoorbeeld naar de intentie waarom je een profiel aanmaakt. Deze intentie is waarschijnlijk heel anders dan de reden waarom je een Instagram profiel aanmaakt.

Tips nodig van onze Consultants over de uitstraling van jouw LinkedIn profiel? Lees deze blog .

Creatieve kers op de taart

In de eerste blog van deze serie gaven wij al aan dat jouw profielfoto op LinkedIn de kers op de taart is van jouw digitale visitekaartje. Maar hoe creëer je deze kers?

Het laten maken van een professionele foto staat natuurlijk het allerbest. Maar als je met het volgende rekening houdt, ben je al aardig op weg.

Vraag iemand om een foto van je te maken. Zo heb jij je armen vrij en kan je poseren zoals jij dat wilt. Daarnaast kan je de foto dan uit een betere hoek maken en heb je meer controle over de belichting van de foto.

Ook hebben de meeste camera’s en smartphones een portretfotofunctie, maak hier gebruik van! Deze functie zorgt ervoor dat het punt waarop gefocust wordt iets scherper in beeld is dan de rest van de foto. Hierdoor komt het onderwerp los van de rest van de foto. Kan jouw camera of smartphone net iets meer dan de basics? Zorg dan dat je het diafragma van de camera laag instelt. Dit is wat de portretfunctie normaal gesproken automatisch voor jou doet, maar op deze manier kan je spelen met de diepte van de foto.

Het belangrijkste is dat je gezicht goed in beeld is. Hierbij zijn jouw ogen het aandachtspunt van de foto. Zorg er daarom voor dat je ogen scherp in beeld zijn.

Hoe vaak krijg je de tip om bij portretfoto’s het onderwerp van het portret niet in het midden van de foto te zetten, maar op een- of twee derde van de foto? Doe dit niet op LinkedIn. Je valt makkelijker buiten de ronde uitsnede van jouw profielfoto of je bent niet goed zichtbaar in de uitsnede.

Jouw persoonlijke website

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website, dit geldt ook voor de meeste ZZP’ers. Maar daar houd het niet bij op. Werkzoekenden stellen hun portfolio ook door middel van websites ten toon. Ideaal want een website link is zo gedeeld. Toch bereiken veel van deze websites niet het doel waar zij voor gemaakt zijn. Waarom? Dat kan komen door verschillende redenen.

Een website moet up-to-date worden gehouden. Wanneer de laatste post van drie jaar geleden is, is het appeal van de website een stuk kleiner. Daarnaast kan een website oubollig lijken, omdat hij in de afgelopen vijf jaar niet meer een visuele update heeft gehad.

Controleer daarnaast ook of jouw website het doel bereikt waar je het voor deelt. Deel je relevante projecten? Deel je niet te veel projecten? De lezer moet belang hebben bij het portfolio, maar moet daarnaast ook in het kort inzien wat jij kan. Schrap daarom gelijksoortige informatie en deel alleen datgene waar je trots op bent.

Weet wat je online zet

Misschien niet het onbelangrijkste: weet wat je online zet. Deze tip heb je misschien al honderd keer voorbij zien komen. Natuurlijk mag een werkgever de informatie van je Social Media accounts niet meenemen in een sollicitatiegesprek, maar er is veel informatie die je voor zakelijke doeleinden online zet. Past die informatie nog steeds bij wie je vandaag de dag bent? Wat je uitstraalt, trek je namelijk ook aan.

Past jouw (online) portfolio bij één van onze vacatures? Bekijk onze vacatures  of neem contact op met onze consultants via 038-2020190 of via info@nomilk2day.nl.