Diana Krabbe

General manager operations Bij Fonterra Europe Manufacturing B.V.

Werken bij ’s werelds grootste zuivelproducent? Dan moet je in Heerenveen zijn. Lees het verhaal van Diana Krabbe, general manager operations Europe bij Fonterra Europe Manufacturing BV.

Dat er uit één product zoveel te halen valt voor de gezondheid van mensen, is voor Diana Krabbe in één woord fascinerend. ‘Niet alleen voor baby’s, maar ook voor ouderen en de actieve sporter. Met melk als basis kun je een hele kerstboom aan producten optuigen; van nutritionele bestanddelen tot een lekker eindproduct.’ Diana heeft in 30 jaar bij bijna alle grote zuivelbedrijven ervaring opgedaan. Eind 2016 vertrok ze naar Fonterra dat wereldwijd de grootste zuivelexporteur is. De Nieuw-Zeelandse zuivelaar straalt trots uit. ‘Op hun roots, op het feit dat ze een coöperatie zijn en ook op hun locatie in Heerenveen, de eerste locatie in Europa die in volledige eigendom is. Er heerst een open, informele cultuur waarin de focus ligt op verantwoordelijkheid nemen. Fonterra is ambitieus; dat zie je overal terug.’

Make it happen

Op een muur in de bedrijfskantine in het hoofdkantoor in Amsterdam herinneren de kernwaarden daar ook aan: co-operative spirit, do what’s right, challenge boundaries en make it happen. ‘Die drive is er echter ook op de productielocatie in Heerenveen’, verzekert Diana. Verder is ook de internationale signatuur overal voelbaar. ‘Zeker voor jonge professionals met ambitie is het de moeite waard om bij Fonterra Nederland te werken. Daar wordt het witte goud, de wei, voor het hogere segment verwerkt. Wie de kansen die zich voordoen pakt, kan rekenen op een mooie loopbaan. In een jaar bij Fonterra heb ik meer van de wereld gezien dan in al die jaren ervoor. Fonterra biedt gewoon veel mogelijkheden voor enthousiaste en betrokken werknemers.’

Zelf functie vormgeven

Voor zuiveltechnologen met managementambitie is die kans er nu. De fabriek in Heerenveen zoekt een production supervisor. Hij of zij fungeert als rechterhand van de procesmanager. Door de lijnen op de werkvloer uit te zetten brengen ze samen het team en de performance van de fabriek naar een hoger level. Daarvoor kan hulp worden ingeroepen van de Nieuw-Zeelandse collega procestechnoloog. ‘Aan de ene kant gaat het om de technische performance; voldoen aan de standaarden en eisen als ook het ontwikkelen en -verbeteren van processen. Daarbij horen ook acute problemen oplossen en deelname aan projecten. Daarnaast fungeert de supervisor als intermediair tussen management en team. Qua verhouding moet je denken aan 40 procent leiding geven, 60 procent technologie. Daarbij is de taal van de operator spreken een must. Je moet je vak écht verstaan. Dit alles maakt dat je als het ware zelf je functie vorm geeft. Wie wil dat niet?’

Kweekvijver

Diana, die zelf onderdeel is van het management team EMEA, noemt het niveau waarop de supervisor acteert een kweekvijver voor toekomstige managementposities. ‘Wie over de juiste competenties en knowhow beschikt, kan binnen het concern doorstromen.’ In Europa willen we verder groeien, maar ook daarbuiten zijn genoeg kansen. Zo is de staf in Nieuw-Zeeland bereid werknemers uit het buitenland aan te stellen. Hoewel de werkcultuur niet helemaal overeen komt, voelen Nederlanders zich wel snel op hun plek onder de kiwi’s die we ook in Amsterdam tegen komen. ‘Het grootste verschil is dat Nederlanders veel directer zijn, maar verder is er veel dat ik wel zou willen overnemen. Zo zijn Nieuw-Zeelanders erg open, betrokken, vriendelijk en zien zij altijd gauw de positieve kant in. Het glas is altijd halfvol. Een sfeer waarin de meeste werknemers zich happy voelen. Aan de dynamische zuivelwereld zal het in ieder geval niet liggen.’

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Lees hier meer over de functie van production supervisor bij Fonterra.

Vergelijkbare vacatures

Operationeel Manager Laboratorium
General Manager