nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Janine Luten

Managing Director Bij Wageningen Academy

Janine Luten is managing director bij Wageningen Academy. Daar leiden ze professionals uit het bedrijfsleven of de overheid op met de Wageningse kennis. Volgens haar een bijzondere baan waar je met een been in de universiteit staat en met je andere been in de praktijk…

Het scholingsaanbod van Wageningen Academy is veelzijdig. Professionals kunnen er terecht voor cursussen en trainingen, distance learning-modules, seminars voor CEO’s, incompany trainingen summer schools of study visits. De klantenkring van Wageningen Academy is volgens Janine zeer divers. “Je kunt denken aan veredelingsbedrijven en diervoederbedrijven, maar ook aan de zuivelsector in China of de tuinbouwsector in Australië.

Snel schakelen tussen twee werelden

Kandidaten die interesse hebben in een baan bij Wageningen Academy moeten volgens Janine ondernemend en klantgericht zijn. “Je moet goed kunnen luisteren, de juiste vragen kunnen stellen en vele ballen tegelijk in de lucht houden. Daarnaast is het belangrijk dat je trends en ontwikkelingen kunt signaleren, een ster bent in acquisitie plegen en kennis hebt van business development”. Ook feeling met de universitaire wereld is volgens Janine van belang. “Je moet kunnen schakelen tussen twee werelden; met een been in de universiteit staan en met een been in de praktijk”, sluit ze af.

Nomilk2day als tussenpersoon

Janine heeft onlangs Nomilk2day ingeschakeld om een nieuwe collega te werven. “We waren op zoek naar een kandidaat die de taal van de sector dier spreekt en beschikt over een goed netwerk. Daarnaast moest de kandidaat bekend zijn met de universitaire wereld. Dit was geen eenvoudig wensenpakket, maar het is Nomilk2day toch gelukt om een topkandidaat te vinden.”

Geen dag is hetzelfde

Voorlopig liggen er uitdagingen genoeg voor bestaande en nieuwe medewerkers. Wageningen Academy timmert volop aan de weg en is ook internationaal een gewaardeerde partij. Janine: “We worden steeds actiever buiten Europa, bijvoorbeeld in China, Australië, Sri Lanka en de Filipijnen. Daarnaast houden we ons bezig met duurzaamheidsvraagstukken, kwesties omtrent ondernemerschap, voedselveiligheid, biomassa, klimaatverandering en de vraag hoe we in de toekomst 10 miljard mensen van voedsel gaan voorzien. Dat maakt werken bij Wageningen University & Research zo uitdagend. Je bevindt je op het snijvlak van de wereld en de Wageningse kennis; Geen dag is hetzelfde.”

Deel dit verhaal

verhaal delen

Annuleren

Gekoppelde vacatures

Account Manager Tiergesundheit Deutschland