nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Charles Arentsen

Plantmanager Kampen Bij Ausnutria B.V.

Na een benchmark van zuivelonderneming Ausnutria, was er zoveel potentie dat Charles Arentsen gevraagd werd om het management te versterken als plantmanager. Zijn strategie? Ervaring binnen halen, structuur brengen en stappen maken.

 

Je dacht na het benchmark onderzoek, hier moet ik zijn?

‘Zo ongeveer wel ja. Doordat ik in mijn carrière in de foodindustrie diverse zuivelproducenten van binnen heb gezien, kan ik redelijk inschatten wat de kansen van Ausnutria zijn. Ik kan er vanwege concurrentieoverwegingen niet teveel over zeggen, maar geloof mij dat het aan potentieel niet ontbreekt. Daarnaast sprak mij de rol op de locatie in Kampen ook aan, omdat er structuur moet komen. Ik ben iemand die verandering teweeg wil brengen. Grote veranderingsprocessen maken het werk uitdagend. Alleen plantmanager zijn, is voor mij niet genoeg. Ausnutria is zo hard gegroeid…superknap, maar als je verder wil, moet de basis goed stevig zijn.’

Hoe gaat je dat lukken? De basis verstevigen?

‘Kwaliteit omhoog en kosten omlaag. Dat is de uitdaging! Kijk, de fabriek in Kampen draait al een hele tijd, maar moet meer vorm krijgen om gestroomlijnder de toekomst in te gaan. Dat gaan we realiseren met zowel hardwarematige aanpassingen als met het implementeren van lean, continue verbetertechnieken en verliesanalyses. Ook het team moet verder worden opgebouwd en aangevuld met meer ervaring. Als je het leuk vindt om aan dat proces mee te werken, ben je hier op je plek. Er zijn al multidisciplinaire teams gestart met de gerichte aanpak van een probleem. De eerste resultaten zijn dusdanig dat ik verwacht dat we de doelen gaan overstijgen. Zo kunnen we de boel langzaam versnellen en stappen maken en dat maakt Ausnutria Kampen een aantrekkelijke werkplek.’ 

Nederland is echt een zuivelland, met veel bekende zuivelaars. Waarom zou je bij Ausnutria aan de slag willen?

‘Anderen zijn misschien groter dan wij, maar wij hebben markt over en capaciteit te weinig, anderen hebben capaciteit over en markt tekort. Als ik twee keer zoveel zou kunnen produceren, dan kan ik dat kwijt. Onze producten zijn verkrijgbaar bij de Etos en verder in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Azië en China. Volgend jaar komt daar Brazilië bij en zijn wij gecertificeerd om aan de Verenigde Staten te leveren. We doen echt mee! En dat maakt het bedrijf uitermate interessant. De laatste jaren heeft Ausnutria groeipotentie laten zien en er valt nog een plus te behalen. Op de achtergrond gebeurt veel. Voor de komende tien jaar verwacht ik veel beweging zoals dat in de hele Nederlandse zuivelsector het geval zal zijn. Als je de komende jaren verder wil in melk of babyvoeding, dan moet je hier zijn.’ 

"Aan potentie ontbreekt het bij Ausnutria niet"

 

Die snelle groei is natuurlijk mooi, maar is er ook een keerzijde?

‘Ausnutria is altijd hard bezig geweest met de operations om maar aan de vraag te voldoen. Daar is dagelijks veel tijd en energie in gaan zitten. Verder zijn er vorig jaar 100 nieuwe medewerkers gestart. Wat ik daarmee wil zeggen, is dat je je aandacht maar op een aantal plaatsen tegelijk kunt richten. Inmiddels zijn we op de locatie in Kampen ook weer aardig bij.’ 

De QA Manager die je zoekt, is dat een traditionele QA rol?

‘Vergelijkbaar. Het omvat het management van de QA- en QC afdeling. In sommige foodbedrijven hoort daar ook het hele QESH gebeuren bij, dat is bij ons niet zo. Het product dat wij maken kent veel meer eisen. Tegen licht farmaceutisch aan. Toch kan iedereen uit de foodsector dat passen; zolang je interesse hebt in het vak, het product en het werk. Belangrijk is wel dat je aanvoelt hoe kritisch het product bij ons is, met al zijn microbiologische- en kwaliteitsaspecten. Je moet goed kunnen overzien wat de impact is als er iets niet goed gaat. Verder moet je het leuk vinden om aan de knoppen te zitten. Iedere dag is hier anders, dat heeft z’n charme, maar we ambiëren wel meer structuur.’ 

Wat zoek je in nieuw talent?  

‘Doe mij maar types waar ik positief last van heb. Mensen die mij aan het denken zetten. Er werken veel jonge mensen, dat geeft een bepaalde dynamiek. Door de groei komen er steeds collega’s bij. Een ander gevolg daarvan is dat de bal duidelijk bij de werknemers ligt. Blijf niet wachten totdat iemand tegen je zegt; goh, wil jij eens wat doen? De ondernemende spirit die het bedrijf heeft, zoeken we ook wel bij de werknemers. Prettig zijn ook collega’s die gemakkelijk bij elkaar binnen lopen. Dat gebeurt nu ook waardoor iedereen super benaderbaar is en de sfeer heel fijn is! Het scheelt ook dat de personeelsvereniging redelijk actief is; zo leer je je collega’s goed kennen.’

Zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden?

‘De groei van het concern maakt doorgroeien mogelijk. Je kunt over grenzen heen stappen. Bij Ausnutria hoef je niet altijd in dezelfde kolom te werken. Ook worden interne sollicitaties altijd eerst bekeken. Er is oog voor het personeel en ruimte voor trainingen en opleidingen. Mensen die in zichzelf willen investeren zijn meer dan welkom.’

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Lees hier meer over Ausnutria en over de vacature voor Manager QA Kampen.

Deel dit verhaal

verhaal delen



ofAnnuleren

Gekoppelde vacatures

Operationeel Inkoper
Marketing Communicatie Manager