nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Peter Veldman

Operations Manager Bij Trouw Nutrition

De hoeveelheid verborgen technologie, het vandaag beter willen doen dan gisteren en de wereld die voor je open gaat. Een diervoederproducent kan een hele inspirerende werkomgeving zijn. Dat blijkt wel uit het verhaal van Peter Veldman, Operations Manager bij Trouw Nutrition.

De uitstraling van het gebouw in Sloten (Friesland) doet niet meteen vermoeden hoe vernuftig het proces en de producten zijn. Achter de oude kaasfabriek uit 1896 schuilt namelijk een innovatieve technologische productielocatie waarin vele miljoenen zijn geïnvesteerd. Met slechts een klein aantal werknemers heeft Trouw Nutrition het geschopt tot marktleider in melkvervangers. Peter Veldman is als Operations Manager verantwoordelijk voor deze locatie en die in Deventer.

Wat gebeurt er in de fabriek in Sloten?

‘Hier maken we een halffabricaat voor melkvervangers voor onder meer kalveren, schapenlammeren, geitenlammeren en veulens. Er staan 3 droogtorens die 24/7 draaien. Ons product gaat rechtstreeks naar zusterfabrieken in Deventer, Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk. Deventer vermarkt de milkreplacers naar 60 landen in de EU en daarbuiten. We zijn vooral sterk in kennis, concepten en in producten, maar ook hoe we deze toepassen. Daarin zijn we innoverend. Als we al geen marktleider zijn, dan willen we dat zijn. Het is onze ambitie om de grootste te zijn. Met de groei in de opkomende markten lukt dat zeker. Met de productie zitten we helemaal vol.’ 

Welke vernieuwingen vinden er momenteel plaats?

‘Onlangs is er een nieuw product gelanceerd: kalvermelk Sprayfo Delta is een ander voedingsconcept. Ook zijn we continu bezig om de apparatuur op het niveau van 2018 te brengen. Dat betekent processen optimaliseren. Er staan veel aanpassingen op stapel en we investeren momenteel volop in het automatiseren van het natte proces. Eigenlijk vinden er over de hele linie ontwikkelingen plaats, daarom leggen wij de focus op 1 project tegelijk. De plant is van dusdanige grootte dat we geen meerdere projecten door elkaar heen laten lopen. Er werken nu 31 mensen en je moet het wel met elkaar kunnen behappen, want de productie gaat ondertussen ook gewoon door. Wanneer een project goed is, is geld niet de beperkende factor, maar belastbaarheid van je mensen. Als het belang van een project wordt ingezien, wordt er geld voor vrijgemaakt.’

Geeft Trouw Nutrition iedere werknemer de kans zich bij projecten aan te sluiten?

‘Bij veel van dit soort projecten is er inbreng vanuit verschillende lagen van het bedrijf; de ene keer iemand met een helicopterview, de andere keer een specialist op een bepaald gebied. We streven naar een solide basis waarin iedereen de mogelijkheid heeft om inbreng in projecten te geven. Ik denk dat dat in een kleiner bedrijf eerder gebeurt, dan wanneer er 200 man werkt.’

Je werkt al 27 jaar op de locatie Sloten. Hoe is dat zo gekomen?

‘Natuurlijk had ik ook elders aan de slag gekund, als ik niet constant wat anders had gedaan. Het bedrijf bood voldoende uitdaging om hier te blijven. Zo begon ik in 1991 als Hoofd Laboratoria, vervolgens werd ik Kwaliteitsmanager, later groeide ik door naar Locatiemanager en vanaf 2014 ben ik Operations Manager van twee locaties. Ik ben verantwoordelijk voor de aansturing, de KPI’s en ik draag investeringsvoorstellen aan. Ook maak ik deel uit van het Trouw Nutrition Benelux MT. Mooie kansen die ik heb aangepakt.’

Ondertussen maakte je ook een overname mee. Hoe was dat?

‘Sloten komt voort uit de coöperatieve hoek. In 1996 werd het bedrijf door een management buy out zelfstandig en sinds 2006 is het onderdeel van Nutreco. In 2014 is de locatie opgenomen in de Operation Company van Trouw Nutrition Benelux. Dat is merkbaar aan de wijze van rapporteren, andere geldstromen en een ander investeringsklimaat, maar uiteindelijk maken de mensen de cultuur. De saamhorigheid in Sloten is groot. We doen het samen. Het verloop in personeel is laag, terwijl de mogelijkheden om elders aan de slag te gaan er toch wel zijn. Dat mensen bij ons blijven, geeft aan dat ze zich thuis voelen. Er is hier ook gewoon een goede werkomgeving met een prettige werksfeer.’

Hoe gaat het management van Trouw Nutrition met zijn mensen om?  

‘Werknemers krijgen een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid. Ik zeg altijd tegen mijn mensen: Liever een fout besluit dan geen besluit. Neem gewoon een beslissing en blijf niet hangen in besluiteloosheid. Blijkt het daarna toch niet te werken, dan hebben we het er later wel over. Je wordt er niet op afgerekend. Je moet het zelfvertrouwen hebben om dat te kunnen doen en dat probeert Trouw Nutrition ook te geven.’

Er wordt een Production Manager gezocht. Wanneer is deze succesvol?

‘De fabriek moet goed draaien. Als hij daarbij de teamgeest erin weet te houden, de efficiency kan verhogen en niet alleen, maar samen met collega’s naar iets toe werkt, is dat voor mij een succesfactor. Het is dan ook belangrijk dat hij in het team past, zich kwetsbaar kan opstellen en besluiten durft te nemen. Als hij wacht tot 18 operators het eens zijn, duurt het te lang. Vervolgens moet hij achter het besluit blijven staan en het ook uitvoeren. Aan de ene kant dus standvastig zijn om besluiten door te zetten, maar ook weer niet blind zijn voor de input van anderen. Voor de lange termijn vind ik het belangrijk dat hij koers houdt. Dat betekent niet dat hij altijd maar rechtlijnig moet zijn, maar de stip op de horizon moet wel in zicht blijven en de werknemers moeten altijd worden meegenomen in veranderingen. Kortom; geen zwalkend beleid!’

Trouw Nutrition vindt het creëren van een inspirerende werkomgeving belangrijk. Hoe kan een diervoederproducent zijn personeel inspireren?

‘Inspiratie haal je uit het vandaag beter doen dan gisteren. Uit het verbeteren van processen en producten. Uit je werk efficiënter doen. Dat zijn van die dagelijkse dingen die je triggeren en uitdagen om het morgen nog weer beter doen dan vandaag.’

Wat vindt Trouw Nutrition nog meer belangrijk?

‘Moederbedrijf Nutreco hecht erg aan waarden en wil de vaardigheden en skills van werknemers ook ontwikkelen. Die mogelijkheden zijn er ook. Als je een opleiding wenst, dan is er ruimte voor. Doorgroeimogelijkheden zijn er richting Trouw Nutrition absoluut. Verder hechten we aan samenwerken. En caring; zorg voor mensen en milieu. Een werkplek waar mensen graag naartoe gaan. Safety is ook een belangrijk item. Wij registreren hoeveel ongelukken er zijn, wat we eraan kunnen doen om deze te voorkomen en we vragen mensen het te melden als er onveilige situaties zijn.’

Wat valt nieuwe werknemers die de onderneming komen versterken op?

‘Als je hier komt, ga je iets aantreffen wat je nog niet eerder hebt gezien. Ook niet als je uit de zuivelwereld komt waar het om melk, kaas of boter draait. De nieuweling zal breder georiënteerd zijn als hij hier werkt. Het maakt mij trots dat we dit hebben bereikt. Evenals de output en het niveau die deze productielocatie levert. De hele fabriek kan daar trots op zijn, want dat hebben we toch echt samen gedaan.’

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Lees hier meer over Trouw Nutrition en over de vacatures die open staan:

Deel dit verhaal

verhaal delen



ofAnnuleren

Gekoppelde vacatures

Sales Manager Poland
Global Applied Nutritionist Swine