nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Eddy Teernstra

Operations Director Bij Aviko Rixona

Aviko Rixona is nou typisch zo’n bedrijf waar ze niet praten maar doen. Die houding heeft de aardappelverwerker in de winning mood gebracht. 

Het verhaal van Aviko Rixona is uniek. Al meer dan 60 jaar is Aviko Rixona marktleider in hoogwaardig aardappelgranulaat en -vlokken. Klantnamen noemt Operations Director Eddy Teernstra niet, maar reken maar dat dit de grote jongens uit de globale Fast Moving Consumer Goods wereld zijn. ‘In totaal verwerken we jaarlijks 400.000 ton aardappelen op onze productielocaties in Oostrum (bij Venray) en Warffum (Noord-Groningen). We zijn de enige vlokken- en granulaatfabrikant in Nederland en we produceren 24/7 volcontinu.’

Aviko is een bekende brand name, maar Rixona zegt alleen de aardappelverwerkingsindustrie iets.

‘Onze inspanningen zijn niet direct zichtbaar in de supermarkt. Onze producten zijn terug te vinden in de snackschappen van de supermarkt. Maar inderdaad niet onder eigen label; wij leveren alleen eindfabricaten aan de B2B-klant. Verreweg het grootste deel van onze granulaatpoeders en -vlokken wordt wereldwijd verkocht aan de voedingsmiddelenindustrie voor de productie van puree, krokante snacks en als ingrediënt voor de brood- en bakkerijsector. Een ander segment is de foodservice met verschillende variaties aardappelpuree voor professionele keukens. Stuk voor stuk mooie en verantwoorde producten, maar om ze zo te krijgen moet je veel technische kennis in huis hebben. Daar zijn we hartstikke goed in en ook trots op. Dat je iets maakt dat over de hele wereld wordt verkocht en gewaardeerd… We realiseren het ons niet vaak, maar in onze markt is Aviko Rixona heel groot. Bovendien past het goed in Nederland dat je de hele keten beheerst. De telers zijn erg goed in aardappelen telen, wij in het technische verwerken en vermarkten In de rest van de wereld kunnen ze vaak niet wat wij doen. Het is het resultaat van jarenlange samenwerkingen en dat heeft geleid tot een positie als wereldspeler.’

"AVIKO RIXONA IN WINNING MOOD"

Toonaangevend kun je wel zeggen dan. Zit er nog groei in?

‘De afgelopen jaren maakten we al een flinke groei door. Dat was het gevolg van grote investeringen; zo kreeg Venray er twee jaar geleden een compleet nieuwe productielijn bij die de capaciteit substantieel heeft vergroot. Aviko Rixona heeft echter een nog grotere groeiambitie en wordt daarin gesteund door moederconcern Royal Cosun met resources, kennis en kunde. Het gaat goed met het bedrijf; wereldwijd is er veel vraag naar onze producten. De basis staat, met mensen die veel kennis en ervaring hebben. Daarnaast verwelkomen we de instroom van nieuwe werknemers met nieuwe ideeën. Een mooie balans.’

Dat moet wel fijn werken. Is dat het ook?

‘Zeker! Het is goed toeven als je succesvol bent. Dat is niet de prestatie van één of twee individuen, maar van een bedrijf dat goed kan samenwerken en de schouders eronder zet als het nodig is. Vooral dat het een bedrijf met een missie is, dat duidelijke kansen in de markt ziet en plannen met elkaar realiseert. Je krijgt veel energie uit het bedrijf als iets is gelukt en er lukt gewoon heel veel! Afgelopen jaar vestigden we keer op keer productierecords door nog meer uit het machinepark te halen. Daardoor realiseerden we meer dan verwacht en dat heeft het bedrijf in de winning mood gebracht.’

Wat heeft jouw divisie, Operations, bijgedragen aan die winning mood?

‘Ten eerste zijn we geen bedrijf dat 20 jaar uittrekt voor een groot plan. Aviko Rixona zet een helder beleid uit en gaat het ook realiseren. Dat betekent dat we complexe kwesties aanpakken die veel tijd en energie kosten slurpen , maar tegelijk bekijken we wat we morgen al kunnen doen. Gasreductie is daar een mooi voorbeeld van. Sinds jaar en dag een belangrijk thema voor Aviko Rixona. Het drogen van aardappelen kost veel energie, maar uit onze analyse blijkt dat we in beide fabrieken de afgelopen tien jaar grote stappen hebben gemaakt. Ik vermoed dan ook dat we het doel van nog eens 35 procent CO2-reductie in 2030 in versneld tempo gaan halen. We zien veel kansen in het vervangen van bepaalde onderdelen in de installaties, een beter management en overstappen op alternatieve energiebronnen. Wel hebben we extra hulp nodig om deze ambitie te realiseren. De nieuwe Process Engineer Energie wordt verantwoordelijk voor het management van het complete verduurzamings- en energiebesparingsprogramma. Daarnaast is hij of zij manager van projecten die volgend jaar al gerealiseerd moeten worden. Je bent dus programmamanager en projectmanager inéén. Die combinatie maakt de functie interessant. Dat is ook precies de charme van Rixona; dat die ruimte er is.’

Hoe lastig wordt het om de doelstelling te halen?

‘Toen ik zag wat we in tien jaar al hebben bereikt en je zet de ideeën die er nog zijn op een rij, dan weet ik gewoon dat we het gaan redden. Er zal geschaakt moeten worden op verschillende borden, maar het gaat lukken. Ik vind dat we met z’n allen voor de aarde moeten zorgen, maar ik geloof ook dat het ons bedrijfseconomisch verder gaat helpen.’

Grootschalige projecten waarin allerlei belangen spelen zijn vaak complex. Hoe ga jij dan te werk?

‘Vanaf mijn jonge jaren heb ik altijd toenadering gezocht tot ervaren mensen en gevraagd hoe zij bepaalde zaken hebben aangepakt. Vaak zijn zij al tegen vergelijkbare thema’s aangelopen. Dat doe ik nog steeds. Wat ik ook doe is mijn boerenverstand gebruiken; als iets te complex is, vraag ik mij af of we wel op de goede route zitten. Een proces moet in een bepaalde ‘flow’ komen. Af en toe moet je stevig peddelen, maar verder is het vooral zeilen. Je hele leven tegen de stroom in peddelen heeft weinig zin, zo weet ik als zeilkanoër. Daarom past het credo van zeilkanoër Hugh Horton mij goed: “Sail if you can, pedal if you must”.’

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Lees hier meer over de vacature Process Engineer Energie

Deel dit verhaal

verhaal delen



ofAnnuleren