nomilk2day.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we nomilk2day.nl. Lees hier meer

Ik ga niet akkoord

Peter Beemsterboer

Manufacturing Director Bij FrieslandCampina

Teamplayers met lef, dat is wat ze zoeken bij FrieslandCampina in Leeuwarden. De missie is duidelijk, alle middelen zijn voorhanden, het is nu tijd om samen verder te groeien. En daarvoor zijn de juiste mensen nodig. Besluitvaardig, aanspreekbaar en in staat tot zelfreflectie.

Beschik je over die eigenschappen, dan ben je volgens Peter Beemsterboer uit het juiste hout gesneden om bij FrieslandCampina in Leeuwarden te komen werken. “De mooiste fabriek van FrieslandCampina”, vertelt de trotse directeur.

De locatie in Leeuwarden is niet alleen een icoon binnen het zuivelconcern, het behoort tevens tot de zes grootste productielocaties van de onderneming. Op de locatie in Friesland zijn drie fabrieken gevestigd, met elk hun eigen expertise. Hier wordt de beroemde gecondenseerde melk geproduceerd, die ingeblikt en al dan niet gezoet, zijn weg vindt over de hele wereld. Circa 95 procent van de producten uit deze fabrieken, wordt buiten de Benelux verkocht. “Van Hongkong tot Griekenland en van West-Afrika tot het Caribisch gebied, iedereen is bekend met de producten die uit deze drie fabrieken komen.”

ALLES WAT WE DOEN HEEFT IMPACT

Dynamiek

De wereldwijde bekendheid brengt ook de nodige dynamiek met zich mee. Van boerenleden die zich direct betrokken voelen met de productieresultaten van hun fabriek, tot het hoofdkantoor in Amersfoort dat over de schouders meekijkt. Daarbovenop komt dan nog de uitdaging in de supply chain: drie verschillende fabrieken die ieder afzonderlijk functioneren, maar wel volledig afhankelijk van elkaar zijn. En dan zijn er nog twee productielocaties in Nigeria en Ivoorkust die onder het operationele beleid vallen van Peter Beemsterboer. “Alles wat we hier doen, heeft impact. Je bent heel zichtbaar en dat moet je echt leuk vinden. Het betekent namelijk dat er veel ogen op je gericht zijn, maar ook dat je een verschil kunt maken met je team.”

Coöperatieve basis

De coöperatieve basis van het zuivelconcern maakt de opdracht voor zijn locatie groter, maar vooral ook leuker, vertelt Peter Beemsterboer. “Onze taak als FrieslandCampina is helder: zo veel mogelijk waarde toevoegen aan de melk die de leden leveren. En daarvan verwerken we hier per jaar meer dan een miljard kilo. Dat zijn meer dan 100 vrachtauto’s met verse melk die hier dagelijks lossen.” En daar in het hart van FrieslandCampina, daar kan de meeste waarde worden toegevoegd.

Peter Beemsterboer is dan ook echt op zoek naar teamplayers, met vertrouwen in zichzelf en in anderen. “We zijn een high performance organisatie. Dat betekent dat vertrouwen de basis is. Je moet blind kunnen varen op je collega’s en elkaar kunnen aanspreken op gedrag als dat nodig is.”

Groeien als team

De uitdaging voor komende jaren ligt volgens de site director vooral in samen verder groeien. “We investeerden ruim 140 miljoen in het hart van deze fabriek. Met gevoel voor onze business moeten we dit proces nu verder optimaliseren. Zorgen dat de Afrikaanse locaties daar ook in meegroeien. En dat kan alleen door de mensen verder te laten ontwikkelen. Groeien als team.”

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Lees hier meer over FrieslandCampina en over de openstaande positie:

Manager QA / Leeuwarden - Ivoorkust - Nigeria

Deel dit verhaal

verhaal delenofAnnuleren

Gekoppelde vacatures

Quality Manager
R&D/QA Manager
Manager QA | Leeuwarden - Ivoorkust - Nigeria